Actueel Reisadvies

Voor ieders veiligheid - update 22 juli

De huidige situatie verandert van dag tot dag. Binnen en buiten de Nederlandse grenzen. Onze informatie passen we aan waar nodig, bij verandering van maatregelen. Toch kan het gebeuren dat de actualiteit ons inhaalt. Belangrijk om te weten is dat we altijd de richtlijnen van het RIVM en overheidsinstanties van andere landen volgen. Twijfel je over een reisadvies of maatregel? Check dan de reisadviezen en maatregelen van het land waaruit je reist én van het land dat je wilt bezoeken.

Vakantie in Nederland – vanuit België

De grenzen zijn weer open en je mag naar Nederland reizen. Meer informatie hierover vind je op deze pagina van de Belgische overheid. Je mag in Nederland op vakantie en hoeft niet in quarantaine bij aankomst.

Bij terugkeer naar huis moet je een Passenger Locator Form invullen. Heb je een vaccinatie- of herstelcertificaat, dan hoef je je thuis niet te laten testen. Heb je geen vaccinatie- of herstelcertificaat en geen recente negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud? Laat je dan wel testen. Is het resultaat negatief, dan hoef je niet in quarantaine. Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen test te doen.

Vakantie in Nederland – vanuit Duitsland

Alle parken in Nederland zijn open. Duitsland raadt reizen naar Nederland af, maar verbiedt het niet. Je mag dus naar Nederland van de Duitse overheid. Quarantaine en PCR-testen zijn bovendien niet verplicht bij aankomst.  

Wil je toch liever omboeken? Dat mag tot de dag voor aankomst naar een ander park of een andere datum. Vraag je omboeking aan met dit omboekformulier.

Vakantie in België

De vakantieparken in België zijn open.

Vakantie in Duitsland - vanuit Nederland

Wie naar Duitsland reist, moet zich online registreren op Einreiseanmeldung.de en aan bepaalde voorwaarden voldoen. Er is geen negatief reisadvies voor Nederlanders die naar Duitsland reizen. Je hoeft bij aankomst ook niet in quarantaine.  

Wel horen Nederlanders ouder dan 6 jaar bij aankomst een negatieve PCR-test voor te kunnen leggen die max. 72 uur oud is. Wie volledig gevaccineerd is of een certificaat heeft dat hij volledig is genezen, hoeft zich niet te laten testen. De Nederlandse overheid stelt PCR-testen voor reizen naar het buitenland gratis ter beschikking. Raadpleeg hiervoor deze pagina. 

Vakantie in Duitsland - vanuit Duitsland

Als Duitser hoor je bij aankomst aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Die verschillen per deelstaat:  

  • Op Ferienresort Cochem hoef je geen testuitslag te laten zien bij aankomst of in de horeca. Het dragen van een mondmasker blijft wel verplicht.
  • Op Bad Bentheim moeten alle gasten van 15 jaar en ouder een sneltest of PCR-test kunnen voorleggen bij aankomst. Dit mag een sneltest uit de supermarkt zijn die je bij de receptie van het park aflegt.
  • Op HANSA-PARK moeten alle gasten van 6 jaar of ouder een negatieve test voorleggen bij aankomst. Dit kan een officiële sneltest (max. 24 uur oud) of een PCR-test (max. 48 uur oud) zijn. Elke 72 uur moet de test worden herhaald. 
  • Op Hafendorf Rheinsberg moeten alle gasten van 6 jaar of ouder een negatieve test voorleggen bij aankomst. Dit kan een sneltest (max. 24 uur oud) of een PCR-test (max. 48 uur oud) zijn. Gasten mogen een sneltest in de supermarkt kopen en de test aan de receptie afleggen. 
  • Op Résidence Winterberg, Bergresort Winterberg en Eifelpark Kronenburger See  moeten alle gasten van 6 jaar of ouder een negatieve test voorleggen bij aankomst. Dit kan een officiële sneltest (max. 48 uur oud) of een PCR-test (max. 48 uur oud) zijn.
  • Op Ferienpark Hambachtal moeten alle gasten van 15 jaar en ouder een sneltest of PCR-test (max. 24 uur oud) kunnen voorleggen bij aankomst. Dit mag een sneltest uit de supermarkt zijn die je bij de receptie van het park aflegt.

Vakantie in Frankrijk

Alle parken in Frankrijk zijn open. Je moet een negatieve PCR- of antigeentest van maximaal 48 uur kunnen laten zien bij aankomst op het park. Als je een vaccinatiebewijs kunt tonen, hoef je je niet te laten testen. Ook om Frankrijk binnen te mogen reizen gelden er bepaalde regels. Check voor vertrek het Nederlandse reisadvies voor Frankrijk of het Belgische reisadvies voor Frankrijk.

Per vakantieverblijf gelden verplicht bijkomende kosten. Deze kosten verschillen per vakantieverblijf en zijn terug te vinden in de pop-up die bij elke prijs getoond wordt. Aan de vermelde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.