Contact

Wegens drukte zijn onze wachttijden momenteel wat langer dan je van ons gewend bent. Bekijk hier de veelgestelde vragen.

Recent bekeken

We hebben de meest recent bekeken parken, verblijven, kampeervelden en hotelkamers voor u bewaard.

Vergelijk vakantieverblijven

7 parken 41 Verblijven

Prijs
Aantal slaapkamers
Speciale wensen
Meer
Faciliteiten
Parkfaciliteiten

Vakantie Friesland | Roompot Vakanties biedt u de mooiste vakantieparken, vakantiehuisjes en bungalows!

7 parken 41 Verblijven

Samen genieten in fraai Friesland - Bekijk onze vakantieparken in Friesland!

De provincie van Nederlands grootste stukje folklore, de Elfstedentocht. Dankzij de prachtige Friese Meren mag Friesland zich bovendien dé watersportprovincie van Nederland noemen. Roompot biedt u de optimale gelegenheid om met het gezin dit natte handelsmerk van deze noordelijke provincie te ontdekken vanuit uw vakantiehuis in Friesland. Voor jong en oud zijn er met de vele wateren, prachtige natuur, historische plaatsen en attractieparken volop mogelijkheden om los te gaan of gewoon even tot rust te komen. Tijdens een vakantie op een van onze vakantieparken in Friesland is het naast ‘Fryslân’ dan ook gegarandeerd ‘geluk boppe’.

Sfeervol Terherne
Prachtig omgeven door het Sneekermeer ligt Terherne. Daarmee is dit dorp ook meteen een trekpleister voor liefhebbers van watersport. Daarnaast biedt het nabijgelegen attractiepark Kameleondorp plezier en avontuur voor jong en oud.

Roompot heeft twee vakantieparken in Terherne. Aan een klassieke scheepshaven ligt ons Havenresort Terherne. De unieke dijk- en havenwoningen zijn geschikt voor 2 tot 4 personen en hebben uitzicht op Kameleondorp. Voor vermaak op of naast het water is volop ruimte met speel- en sportvelden, watersport- en bootverhuur en vismogelijkheden.

Midden in het watersportgebied ligt Waterpark Oan’e Poel. Dit nieuwe vakantiepark in Friesland heeft sfeervolle villa’s en bungalows met eigen aanlegsteiger voor 4 tot 10 personen. Er zijn diverse mogelijkheden om deel te nemen aan watersporten, te vissen of gewoon lekker te spelen in een van de speeltuinen.

Ontspannend Eernewoude
Aan de rand van Nationaal Park De Alde Feanen ligt Eernewoude. In de zomermaanden is dit dorp vooral populair bij watersporters en dient het als etappeplaats voor het jaarlijkse skûtsjesilen. Bij een wandel- of fietstocht in de omgeving zijn de oude molens en Amerikaanse windmotoren niet te missen. Vanuit ons vakantiepark in Eernewoude fietst u zo de omgeving in.

Omgeven door de uitgestrekte natuur ligt Vakantiepark It Wiid. Het bungalowpark in Friesland biedt luxe en sfeervolle vakantiehuizen voor 4 tot 8 personen. Mogelijkheden tot ontspanning en vermaak zijn er met diverse sport- en speelvelden, waterrecreatie en een nabijgelegen zwem- en natuurbad volop.

Waterrijk Noordbergum
In het noordoostelijke deel van de provincie ligt Noordbergum. Hier kunt u rustig verblijven op ons vakantiepark in Noordbergum. De rustige wegen en paden door het landschap nodigen uit tot een mooie wandel-, fiets-, of skeelertocht. Wie zich meer wil verdiepen in de historie van de omgeving kan een bezoek brengen aan themapark De Spitkreet in het naburige Harkema. 's Avonds komt u helemaal tot rust in uw vakantiehuisje in Friesland.

Direct gelegen aan het water ligt ons Waterpark Zwartkruis. De sfeervolle bungalows in Friesland zijn geschikt voor 6 tot 14 personen. Door de ligging aan het Bergumermeer is er een groot aanbod aan watersport en -recreatie en zijn er vismogelijkheden. Ook is er een zwembad in de omgeving.

Attractief Appelscha
Aan het Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt Appelscha. Het dorp aan de provinciegrens met Drenthe ligt op steenworp afstand van een van Nederlands mooiste natuurgebieden, de Oude Willem. In attractiepark Duinen Zathe kan jong en oud zich even helemaal uitleven om 's avonds tot rust te komen op ons vakantiepark in Appelscha.

Direct aan het Nationaal Park ligt onze Buitenplaats de Hildenberg. De ruime en vrijstaande vakantiehuizen in Friesland zijn geschikt voor 6 tot 8 personen. De speeltuinen, fiets- en skelterverhuur en het nabijgelegen zwembad zorgen voor vermaak. Liefhebbers van een potje golf kunnen terecht op de prachtige 9 holes golfbaan.

Klein maar fijn Terkaple
Samen met Akmarijp vormt Terkaple een tweelingdorp met slechts 200 inwoners. Het ligt vlakbij de Terkaplesterpoelen en het Sneekermeer. Het kleine, maar sfeervolle dorp dankt haar naam aan het ontstaan rond een kapel.

Te midden van al dit moois ligt Waterpark Terkaple. Een paradijs voor natuur- en watersportliefhebbers. Een waterpark dat beschikt over prachtige, ruime waterwoningen die allemaal hun eigen aanlegsteiger hebben. Ziet u het al voor u? Vanuit de boot stapt u zo uw veranda op, waar u wegzakt in de zachte kussens van comfortabele loungebanken.

Historisch Langelille
Langelille is een dorp in de streek Stellingwerven. Het dorp dankt zijn naam aan de dijk langs de rivier waaraan de nederzetting is ontstaan. Het element lang verwijst naar de lengte van de dijk. Het element lille naar 'slap, niet stevig'. De ondergrond was namelijk redelijk slap.

Op de grens van Friesland en Overijssel ligt het kleinschalige en ruim opgezette Waterpark Langelille. Zoals de naam al zegt staat water centraal op dit vakantiepark. Huizen met uitzicht op het water, een jachthaven, de rivier de Tjonger en de vele meren in de buurt; het water is hier nooit ver weg.

Meer dan vakantieparken in Friesland
Waterratten en andere actievelingen komen niks te kort in deze fraaie noordelijke provincie. Roompot biedt naast alle vakantiehuisjes in Friesland ook appartementen in Friesland of chalets in Friesland. Heeft u nog geen keuze kunnen maken? Last-minute in Friesland boeken op één van onze bungalowparken in Friesland is bij ons geen probleem.