3 parken 42 verblijven

Vakantieverblijf
Persoonlijke voorkeuren
Unieke ervaringen
Extra comfort
Privé oplaadpunt auto
In sommige gevallen rekenen we hier een toeslag voor.
Faciliteiten van het park
Voorzieningen van het vakantieverblijf

Vakantieparken Ameland | Wat je bestemming ook is, je vindt het bij Roompot.

3 parken 42 verblijven

Boerderij Ameland
Boerderij Ameland
Boerderij Ameland

Boerderij Ameland

Hollum, Waddeneilanden, Nederland
  • Dichtbij het strand
  • Ontdek het boerderijleven
  • Kleinschalig overnachten
Boomhiemke
Boomhiemke
Boomhiemke

Boomhiemke

Hollum / Ameland, Waddeneilanden, Nederland
  • Familiepark
  • Veel voorzieningen
  • Zee en strand
Qurios Ameland
Qurios Ameland
Qurios Ameland

Qurios Ameland

Hollum, Waddeneilanden, Nederland
  • Mooie luxe lodges
  • Prachtige natuur
  • Strand op loopafstand

Heerlijk uitwaaien op een vakantiepark op Ameland

Zacht zand onder je voeten, de frisse zeelucht die door je haren waait en het golvende water in de verte: op een vakantiepark op Ameland is het strand altijd in de buurt. Op dit prachtige Waddeneiland struin je over meer dan 27 kilometer strand. De kilometerslange fietspaden leiden je over glooiende duinen en door drassige natuurgebieden. Tegelijkertijd zijn de dorpjes op het eiland de droom voor cultuurliefhebbers en bourgondiërs die op het leven willen proosten. Wat je bestemming ook is, je beleeft het op een vakantiepark op Ameland van Roompot. Roompot is de grootste aanbieder van vakantieparken binnen Nederland en de op één na grootste van Europa. Dit betekent een ruim aanbod aan vakantieparken in Nederland en ook op Ameland.

Zorgeloos genieten middenin de natuur

Vakantiepark Boomhiemke is een van de mooiste vakantieparken in Nederland, gelegen in een groen landschap, niet ver van de Amelandse kust. In de luxe chalets, lodges en beach houses is het thuiskomen voor iedereen: van grote vriendengroepen tot gezinnen en partners. Dit vakantiepark op Ameland biedt genoeg vermaak voor jong en oud, met een overdekt zwembad waar de kinderen urenlang waterplezier beleven. Laad even helemaal op in de sauna van het wellnesscentrum of geniet van de rust op de nabijgelegen golfbaan. Eten op je vakantiepark op Ameland is natuurlijk ook mogelijk, met heerlijke zeebaars, lokaal lamsvlees of een kaasplankje met typische Amelander mosterd en honing.

Een duik in de Amelandse cultuur

Vanaf je vakantiepark op Ameland ben je in een mum van tijd in een van de sfeervolle dorpen, zoals Nes. Hier markeert de achttiende-eeuwse dorpstoren het centrum van het dorp en zie je de wieken van korenmolen De Phenix draaien. Struin door het boerendorp Buren en wandel even naar binnen bij Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude. Hier ontdek je hoe de oude boeren op Ameland op dit prachtige eiland leefden. Ook het historische Hollum ligt in de buurt van je vakantiepark op Ameland. Dit dorp maakt het verleden van het eiland tastbaar, met monumentale panden en de beroemde vuurtoren die op heel het eiland te zien is, ook vanaf het vakantiepark op Ameland.

Sport en avontuur bij een vakantiepark op Ameland

De rijke natuurlandschappen rondom je vakantiepark op Ameland zijn een paradijs voor sporters. Kitesurfers en powerkiters trotseren de hoge golven, terwijl strandzeilers de brede stranden van het eiland verkennen. Maak een mooie paardrijtocht in de branding, waarbij je meteen de kans krijgt om een lepelaar te spotten. Tijdens een wandeling door de glooiende duinvalleien van het Oerd beleef je het ultieme eilandgevoel, met de zee in de verte en hoge duintoppen om je heen. De altijd veranderende kwelders van de Hôn bieden ook een schilderachtig landschap voor fietsers en wandelaars. Ze liggen bovendien binnen handbereik wanneer je op een vakantiepark op Ameland verblijft.

Ontdek de vakantieparken op Ameland van Roompot

Wil je het eiland Ameland vanaf vakantieparken met luxe accommodaties verkennen? Boek dan een verblijf op het vakantiepark op Ameland van Roompot. Hier verblijf je vlakbij de kustlijn, waar zonovergoten stranden en knusse strandpaviljoens altijd in de buurt zijn. Natuurlijk zijn de andere Waddeneilanden ook makkelijk bereikbaar. Maak een boottocht om de duinen van Texel te ervaren of zoek de rust op tijdens een dagtrip naar Vlieland. Wil je ook een keer op een van deze Waddeneilanden verblijven? Geen probleem, want wij bieden ook vakantieparken op Texel aan.

Urenlang surfen, historische dorpen verkennen of culinair genieten op een vakantiepark op Ameland? Wat je bestemming ook is, je vindt het bij Roompot.

Toon meer Toon minder

Per vakantieverblijf gelden verplicht bijkomende kosten. Deze kosten verschillen per vakantieverblijf en zijn terug te vinden in de pop-up die bij elke prijs getoond wordt. Aan de vermelde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.